ua en ru

Чисельність техніки бойовиків поки що не достатня для здійснення потужного наступу на позиції сил АТО, - Лисенко

Чисельність техніки бойовиків поки що не достатня для здійснення потужного наступу на позиції сил АТО, - Лисенко Джерело фото:EPA
Чисельність військової техніки бойовиків поки що не достатня для здійснення потужного наступу на позиції українських військових у зоні АТО.

Чисельність військової техніки бойовиків поки що не достатня для здійснення потужного наступу на позиції українських військових у зоні АТО. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

"Головний напрямок ударів від бойовиків в бік бахмутського шляху. Тільки за сьогодні блокпости та інженерні укріплення були обстріляні там 18 разів. Друге місце, якщо так можна сказати, - це Дебальцеве. Там обстріл був 9 разів: з артилерії, мінометів, "Градів". І 5 разів були обстріляні позиції донецького аеропорту. Це самі гарячі точки", - заявив Лисенко.

Також в РНБО відслідковують переміщення техніки бойовиків, але за словами Лисенка, це не критична чисельність.
"Це не критична чисельність, яка може здійснити якийсь потужний наступ, яким може змести українських військових зі шляху", - заявив Лисенко.

Лисенко також підтвердив, що за сьогодні в зоні АТО на бахмутському шляху загинув 1 український військовий та кілька поранено.

"Але це поки що попередні результати і некоректно називати, що це вже все, тому що нам ще треба ніч пережити", - підкреслив спікер РНБО.

Нагадаємо, як повідомляє прес-центр АТО, в зоні проведення антитерористичної в ході виконання спеціального завдання один український військовослужбовець помер і чотири отримали поранення.