ua en ru

Чисельність групи "Відродження" у майбутньому буде зростати, - політолог

Чисельність групи "Відродження" у майбутньому буде зростати, - політолог Фото: Кирило Молчанов

На думку експерта, політичний вплив групи Хомутинніка на процеси в парламенті буде рости

Входження двох народних депутатів Віктора Развадовського та Юрія Шаповалова до складу групи "Відродження" у Верховній Раді говорить про те, що парламентські групи також почали підготовку до виборів. Таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив політолог Кирило Молчанов.

Він зазначає, що цей перехід – не останній, а склад групи може збільшитися в майбутньому за рахунок позафракційних нардепів.

"За кількістю депутатів "Відродження" вже наздогнала "Самопоміч", і обігнала парламентські фракції "Радикальної Партії" і "Батьківщини". Враховуючи кількість позафракційних депутатів в парламенті, а таких сьогодні майже 50, припускаю, що це не останній перехід. І політичний вплив групи Хомутинніка на процеси в парламенті буде рости, у всякому разі, бачимо, що для цього докладаються чималі зусилля", - пише Молчанов.

Експерт додав, що події навколо "Відродження" свідчать про те, що плани Банкової щодо створення в парламенті групи "Наш Край" на базі "Волі Народу" і групи Хомутинніка остаточно провалилися.

"Тепер групи будуть конкурувати. В тому числі – за регіональних лідерів, там картина не менш цікава, в такому випадку шанси на подолання "Відродженням" 5% бар'єру на майбутніх парламентських виборах виглядають не такими вже й примарними", - зазначив політолог.

До чого ж деградувала коаліція в парламенті, вже яку п'ятницю поспіль вони не тільки не можуть назбирати 226 голосів з...

Опубліковано Kirill Molchanov 24 лютого 2017 р.