ua en ru

China Сінда привернула 2,5 млрд дол. в результаті IPO

China Сінда Asset Management Co привернула 2,5 млрд дол. в ході первинного розміщення акцій в Гонконзі - найбільше IPO на цій біржі в поточному році. Про це повідомляє "Росія 24".

Китайська державна компанія China Сінда Asset Management Co, один з чотирьох фондів, сформованих у 1999 р. для придбання "поганих" активів банків, реалізувала 5,3 млрд акцій по ціні 3,58 дол., що склало верхній ліміт цінового діапазону, пише газета Wall Street Journal з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Значний попит був продемонстрований з боку інвесторів, які хотіли отримати частку в кліринговій компанії на тлі проблеми зростаючої заборгованості в Піднебесній.

Загальний обсяг коштів в книзі заявок склав 65 млрд дол., що в 26 разів перевищує суму, яку компанія планувала залучити.

Спочатку для роздрібних інвесторів було передбачено 5% акцій, в результаті пропозиція з їх боку перевищила запланований об'єм в 160 разів, піднявшись до 20 млрд дол.

Для інституціональних інвесторів було виділено 95% акцій, їх сукупна пропозиція становило 45 млрд дол., проте їх частка була знижена до 80% до 95%.