ua en ru

Четверо українців потрапили в основну сітку Вімблдону

Четверо українців потрапили в основну сітку Вімблдону Фото: Світоліна буде посіяна під п'ятим номером

Шестеро наших тенісистів почнуть турнір з кваліфікації

Четверо українських тенісистів потрапили в основну сітку Wimbledon. Про це повідомляє офіційний сайт турніру, який опублікував заявочні списки на майбутній трав'яний турнір.

В основній сітці чоловічого частини стартує тільки Олександр Догополов - 90 номер посіву, тоді як Сергій Стаховський та Олександр Марченко поки знаходяться в списку тенісистів, які спробують подолати кваліфікацію.

У жіночому турнірі три українки почнуть Відкритий чемпіонат Англії з основної сітки, при цьому Еліна Світоліна буде посіяна під п'ятим номером. Також без кваліфікації почнуть турнір Леся Цуренко та Катерина Бондаренко. За можливість потрапити в основну сітку поборються Катерина Козлова, Даяна Ястремська, Ольга Савчук та Валерія Страхова, які почнуть свій шлях на Wimbledon з кваліфікації.

Британський мейджор пройде з 3 по 16 липня. В основній сітці чоловічого і жіночого турнірів візьме участь 128 спортсменів. Чинними переможцями є Енді Маррей і Серена Вільямс.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліною Світоліною після перемоги на турнірі в Римі піднятися відразу на п'ять позицій вгору і тепер займає шосте місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).