ua en ru

Черниш виступив за скасування вільної економічної зони в Криму

Черниш виступив за скасування вільної економічної зони в Криму Фото: глава МінАТО Вадим Черниш

МінАТО готує відповідний проект

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступає за скасування закону про вільну економічну зону в Криму. Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Моя позиція як міністра...наступна: закон про СЕЗ "Крим" повинен бути скасований. Ніякої необхідності в ньому зараз немає. Можливо, коли його приймали, не було чіткого розуміння, як будуть працювати там промисловість, бізнес. Але сьогодні вже зрозуміло - він не потрібен. Тим більше, що він чомусь регулює не лише економічні відносини, але і, скажімо так, приватні питання громадян", - заявив Черниш.


Він також зазначив, що МінАТО готує законопроект про скасування вільної економічної зони в Криму.

"Закон повинен бути скасований, кілька правильних норм треба внести в закон про окуповані території. А порядок перетину адмінкордону і перевезення нашими громадянами свого майна повинні регулюватися постановою Кабміну", - підкреслив Черниш.

Зазначимо, президент Петро Порошенко ініціював скасування вільної економічної зони в Криму ще у вересні 2015 року. Закон набув чинності у вересні 2014 року.

Документ створив спеціальну вільну економічну зону в межах півострова Крим строком на 10 років, визначав особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України, а також регулював окремі відносини між фізичними і юридичними особами, які перебувають на території вільної економічної зони Криму та за її межами