ua en ru

"Чернівцігаз" протранспортував споживачам понад 219 млн куб. м газу

"Чернівцігаз" протранспортував споживачам понад 219 млн куб. м газу

Розподіл газу мережею, яку обслуговує ПАТ "Чернівцігаз", зріс на 12,8%

За підсумками першого півріччя 2017 року розподіл газу мережею, яку обслуговує ПАТ "Чернівцігаз", зріс на 12,8% у порівнянні із з аналогічним періодом 2016 року. Проте нерівномірність тарифних надходжень, пов’язаних із сезонністю споживання та недосконалість системи субсидіювання створюють проблеми у фінансовому стані газорозподільної компанії, заявили у прес-службі компанії.

Впродовж І півріччя ПАТ "Чернівцігаз" протранспортувало 219,6 млн куб. м газу, що на 24,9 млн куб. м більше, ніж минулого року. Незважаючи на те, що показники споживання природного газу збільшилися, надходження від тарифної виручки для "Чернівцігаз" за послуги з розподілу блакитного палива не стали рівномірними.

Основною причиною цього є сезонність споживання газу, адже в літній період воно в середньому зменшується на 89% порівняно із холодними місяцями року, зазначили у прес-службі.

"Міжопалювальний період для нашої компанії завжди був непростим у фінансовому плані. Саме тоді, коли потрібно проводити основні ремонти, ми маємо дефіцит коштів. Через це змушені наздоганяти виконання планів восени і навіть переносити роботи на зимовий період. Звичайно, це незручно як для компанії, так і для споживачів природного газу", - зазначив голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.