ua en ru

У Чернівецькій області правоохоронці вилучили фальсифіковане паливо на 2 млн гривень

У Чернівецькій області правоохоронці вилучили фальсифіковане паливо на 2 млн гривень Фото: фальсифіковане пальне

Оперативники вилучили понад 137 тонн фальсифікату

У Чернівецькій області оперативники вилучили понад 137 тонн фальсифікованого пального вартістю понад 2 млн гривень, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зловмисники купували оригінальне паливо, змішували з різними домішками, потім реалізовували під виглядом сертифікованого через АЗС, оформлені на родичів.

правоохоронціазспаливообшукидослідження паливазаправка

Фото: оперативні заходи

Поліцейські, спільно з співробітниками СБУ та оперативниками Управління захисту економіки виявили групу, яка займалися продажем фальсифікату.

За даними правоохоронців, організували підпільний бізнес 56-річний місцевий житель, його 45-річний брат і 41-річний знайомий.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили місця продажу фальсифікату, постачальників компонентів для розведення якісного палива. Дослідження показали, що продукція не відповідає встановленим нормам.

"Правоохоронці вилучили 85 тонн суміші вуглеводнів, хімічні реактиви, понад 52 тонн "палива" різних марок, а також фінансову документацію, в тому числі чорнові записи. Попередня вартість вилученого становить понад 2 мільйони гривень", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, напередодні український уряд дозволив виробництво ядерного палива в Україні.