ua en ru

У Чернівецькій обл. затримано посадовця при спробі дати хабар співробітнику Нацполіції

У Чернівецькій обл. затримано посадовця при спробі дати хабар співробітнику Нацполіції Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Хабар пропонувався за непроведення перевірок щодо порубок лісу в підпорядкованих лісгоспах області

Військова прокуратура затримала посадовця, який намагався дати хабар керівнику одного з підрозділів Національної поліції у Чернівецької області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Так, упродовж вересня-жовтня 2017 року співробітники слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Чернівецького та Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції задокументовали факт пропозиції надання щомісячної неправомірної вигоди виконувачем обов’язків начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Грошові кошти в розмірі 10 тис. дол. США призначалися начальнику Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України за непроведення перевірок та невиявлення порушень під час здійснення порубок лісу в підпорядкованих лісгоспах області", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваного було затримано 9 жовтня 2017 року в порядку ст. 208 КПК України під час надання частини хабара в розмірі 2300 доларів та 4200 євро. Грошові кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення обшуку службового кабінету правоохоронця.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Вирішуються питання щодо повідомлення чиновнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, у кінці вересня слідчі прокуратури Харківської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в області затримали під час отримання хабара посадову особу одного з лісових господарств Харківської області.