ua en ru

У Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарок

У Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарок Фото: контрабандні цигарки в Чорному морі (прес-центр ДПСУ)

Суховантаж під прапором Танзанії прямував із території окупованої Росією Абхазії

Українські прикордонники затримали в Чорному морі іноземне судно з майже 1740 ящиками контрабандних цигарок. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що викрити судно вдалося у взаємодії співробітників СБУ, ДПСУ та ВМС ЗСУ.

"Суховантаж під прапором Танзанії прямував за маршрутом "Очамчира (Грузія (невизнана Республіка Абхазія) - Варна (Болгарія). Після надходження інформації від СБУ про те, що судно може бути причетним до протиправної діяльності, воно було зупинено за 11,5 милі на траверзі н. п. Курортне Одеської області та супроводжено до порту "Одеса" кораблями ВМС ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

За результатом перевірки спільної групи у складі співробітників Держприкордонслужби та СБУ, на судні було виявлено 1737 ящиків цигарок без акцизних марок.

У Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарокУ Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарокУ Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарокУ Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарокУ Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарокУ Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарокУ Чорному морі затримано іноземне судно з понад 1,7 тис. ящиками цигарок

Фото: затримання контрабандних цигарок у Чорному морі (прес-центр ДПСУ)

"Документи на виявлений вантаж відсутні. Крім того, було встановлено, що у двох із 11 членів екіпажу були відсутні паспорти моряків", - доповіли у відомстві.

Наразі на капітана судна складено адмінпротоколи, судно-порушника затримано, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 січня 2018 року в Україні підвищується акциз на тютюнові вироби майже на 30%.