ua en ru

У Чорногорії вибухнув замінований автомобіль відомого журналіста

У Чорногорії вибухнув замінований автомобіль відомого журналіста Фото: Сєад Садикович (sead-(facebook.com-sead.sadikovic.7)

В результаті вибуху ніхто не постраждав

У чорногорському місті Биело-Поле вибухнула бомба в автомобілі перед будинком журналіста Сеада Садиковича, відомого в країні своїми розслідуваннями корупції та організованої злочинності. Про це повідомляє Balkan Insight.

Як повідомляється, вибух стався в неділю, через годину після зустрічі провідних чиновників і керівників судових органів, які пообіцяли вести війну з організованою злочинністю.

Поліція поки не стверджує, що вибух був спрямований саме на журналіста, що працює на телеканалі TV Vijesti, однак його вже допитали. В результаті вибуху ніхто не постраждав.

Садикович розповів, що підірваний автомобіль стояв з суботи на тому місці, де він зазвичай його паркування.

Чорногорська асоціація журналістів раніше попереджала, що Садикович отримував погрози із-за своєї професійної діяльності, і закликала владу розслідувати справу.

Цей вибух став сьомим в цьому році в Чорногорії і викликав обурення в соціальних мережах. Громадяни вимагають від влади вжити заходів для припинення насильства і відставки посадових осіб, відповідальних за безпеку в країні.

Засідання Ради національної безпеки у неділю відбулося через загострення вуличних війн між кримінальними групами в Подгориці та деяких інших містах країни.

"Досягнута домовленість про безперервної та скоординованої діяльності, яка забезпечить міцну і всебічну реакцію держави на організовану злочинність", - повідомили в прес-службі Ради з нацбезпеки після закінчення зустрічі.

За даними чорногорських ЗМІ, більшість вибухів і вбивств в країні є частиною війни між двома кримінальними групами, які займаються контрабандою кокаїну. Групи спочатку базувалися в прибережному місті Котор, але потім їх діяльність поширилися по всій країні.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Словаччині вбили журналіста німецького відділення, швейцарського видавництва Axel Springer Яна Кучака, відомого своїми антикорупційними расследованями.