ua en ru

У Чорногорії біля посольства США підірвався смертник

У Чорногорії біля посольства США підірвався смертник Фото: у Чорногорії стався вибух (Pixabey)

Посольство оголосило про загрозу безпеці громадян США в Чорногорії

В Подгориці (Чорногорія) під посольством США підірвався смертник, перед цим кинувши гранату в будівлю дипломатичної установи. Про це йдеться в повідомленні Twitter уряду Чорногорії з посиланням на інформацію місцевої поліції.

"О 00:30 (за місцевим часом, - ред.) перед будівлею посольства США в Чорногорії невідомий вчинив самогубство за допомогою вибухового пристрою. Безпосередньо перед цим він кинув вибуховий пристрій у будівлю посольства США", - йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що, швидше за все, нападник кинув в будівлю гранату. У зв'язку з інцидентом посольство США оголосило про загрозу безпеці своїм громадянам в Чорногорії. Відомство закликало не знаходитися в районі будівлі, поки діє дане попередження. Крім того, посольство США закликало своїх громадян уникати місць масового скупчення людей, у тому числі демонстрацій, та слідувати вказівкам місцевої влади.

Нагадаємо, в серпні в Кабулі стався вибух поряд з посольством США в Афганістані. В результаті інциденту загинула одна особа.