ua en ru

У Чорногорії за спробу перевороту засудили ще п’ятьох сербів

У Чорногорії за спробу перевороту засудили ще п’ятьох сербів Фото: громадян Сербії засудили в Чорногорії за спробу держперевороту

Засуджені визнали, що належали до організації, яка планувала захопити парламент Чорногорії

У Чорногорії суд столиці Подгориці визнав винними ще п’ятьох громадян Сербії у причетності до спроби державного перевороту минулої осені, яку пов’язують з Росією. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, усі п’ятеро пішли на угоду зі слідством, визнали свою провину і отримали по п’ять місяців позбавлення волі.

Державний прокурор Чорногорії заявив, що засуджені громадяни Сербії визнали, що належали до злочинної організації, яка планувала захопити будівлю парламенту Чорногорії.

За даними обвинувачення, спроба перевороту в день парламентських виборів у жовтні минулого року передбачала також план убивства тодішнього прем’єр-міністра Міла Джукановича і скинення уряду, щоб зірвати вступ Чорногорії до НАТО.

Видання зазначає, що в організації замаху у Чорногорії звинувачують російських націоналістів, які, як стверджують, найняли проросійських громадян Сербії для здійснення свого плану.

Через це оголошені в розшук двоє громадян Росії.

Чорногорська прокуратура також стверджує, що до спроби державного перевороту і замаху на тодішнього прем’єр-міністра були причетні й деякі "російські державні органи".

Нагадаємо, Чорногорія заявила про готовність звинуватити громадянина Росії Едуарда Шишмакова у спробі організації державного перевороту в країні.