ua en ru

У Чорногорії готують референдум за "кримським сценарієм", - Financial Times

У Чорногорії готують референдум за "кримським сценарієм", - Financial Times Фото: у Чорногорії готують референдум по "кримському сценарію"

Референдум є черговою спробою Росії перешкодити зближенню частини Балкан з Заходом

Проросійські політики у Чорногорії, звинувачені у спробі невдалого державного перевороту, підтриманого Кремлем, планують провести несанкціонований референдум за "кримським сценарієм", щоб вплинути на приєднання Чорногорії до НАТО. Про це повідомляє Financial Times.

Референдум є черговою спробою Росії, поряд з підтримкою войовничих націоналістичних груп, перешкодити зближенню частини Балкан з Заходом та відновити свій вплив у регіоні.

"Ми організуємо популярний, консультативний референдум, який покаже, що більшість людей виступають проти НАТО", - заявив голова опозиційної чорногорської Демократичної народної партії Мілан Кнежевич, пов'язаний з російською партією "Єдина Росія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звернулася з закликом до Заходу посилити протидію "російській дезінформаційній кампанії, яка дестабілізує ситуацію на Західних Балканах".