ua en ru

Через Чорнобильську аварію радіаційного ураження зазнало 10% території, - Порошенко

Через Чорнобильську аварію радіаційного ураження зазнало 10% території, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Також президент підкреслив, що через аварію постраждало більше трьох мільйонів людей

У результаті Чорнобильської аварії радіаційного ураження зазнало 10% території України. Про це голова держави заявив у рамках заходів з нагоди чергової річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Також президент підкреслив, що через аварію постраждало більше трьох мільйонів людей, у тому числі 500 тисяч дітей.

"Чорнобиль для України - це майже 10 відсотків території, яка зазнала прямого радіаційного ураження. Це понад три мільйони постраждалих. Майже п'ятсот тисяч з них - діти. Це - тисячі й тисячі людей з сотень сіл, селищ та міст, які покинули рідні домівки. Це - тисячі випадків спричинених радіацією онкологічних захворювань і смертей", - заявив Порошенко.

Президент додав, що Україна і світова спільнота повинні вжити усіх можливих заходів, щоб такі катастрофи ніде і ніколи не повторювалися.

Чорнобиль для України - це майже 10 відсотків території, яка зазнала прямого радіаційного ураження. Це понад три мільйони постраждалих. Майже п'п'ятсот тисяч з них - діти. Це - тисячі й тисячі людей з сотень сіл, селищ та міст, які покинули рідні домівки. Це - тисячі випадків спричинених радіацією онкологічних захворювань і смертей... Це незагоєні рани, з якими ми як народ живемо. Ми, а з нами і все людство, маємо зробити так, щоб подібні катастрофи ніколи і ніде не повторювались.

Опубліковано Петром Порошенком 26 квітня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня 2017 року, вперше відзначається Всесвітній день пам'яті про вибух на Чорнобильській атомній електростанції.