ua en ru

У Черкаській області вже більше 2 тижнів горять торфовища

У Черкаській області вже більше 2 тижнів горять торфовища Фото: пожежа (УНІАН)

Поблизу селища Ірдинь 16-ту добу тривають роботи з ліквідації пожежі

В Черкаській області поблизу селища Ірдинь вже більше 2 тижнів горять торфовища, 16-ту добу тривають роботи з ліквідації пожежі. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"У Черкаській області 16-ту добу тривають роботи з ліквідації пожежі на торфовищах поблизу селища Ірдинь", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, станом на 10:00 3 жовтня 2017 року спільними зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС та інших служб, вдалося ліквідувати пожежу на площі в 36 га. Продовжують горіти осередку торфу на площі 15 гектарів.

Наголошується, що ліквідацією пожежі займаються сили Черкаського зведеного загону, пожежна та спеціальна техніка Білозерського та Дубеевского лісництв, пожежні підрозділи місцевої пожежної охорони і Міністерства оборони, ДП "Черкаситорф".

Так, до складу угруповання залучені також 35 офіцерів і курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки. На місці також працюють представники Національної поліції і швидкої медичної допомоги.

Загалом, на місці проведення робіт працює 36 одиниць техніки і 110 фахівців. Створено 5 оперативних ділянок, працює 42 пожежні стволи. Проведено виїзну нараду оперативного штабу з ліквідації гасіння пожежі і аеророзвідку.

altaltaltaltaltalt

Фото: у Черкаській області більше 2 тижнів горять торфовища (dsns.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Черкаській області під Ірдинню досі тривають роботи з ліквідації пожеж у місці покладів торфу, які загорілися ще 17 вересня.