ua en ru

В Черкаській обл. через загоряння торфу оголосили НС

В Черкаській обл. через загоряння торфу оголосили НС Фото: пожежа (dsns.gov.ua)

Загоряння сталися на загальній площі 51 га

У Черкаській обл. в понеділок, 18 вересня була оголошена надзвичайна ситуація через масштабну пожежу торфполів в районі селища Ірдинь. Про це повідомляє ДСНС.

"Проведеною мобільно-оперативною групою Управління розвідкою, на місці події виявлені вогнища згорілої сухої рослинності на площі близько 51 га. Також зафіксовані вогнища загоряння торф'яного грунту", - заявили в ДСНС.

У понеділок ввечері в районі селища Ірдинь було розгорнуто постійно діючий зведений загін, до складу якого увійшли 4-х підрозділів управління ДСНС з обласного центру, а також пожежники з Білозерського та Дубиивського лісництв та місцева пожежна команда з селища Ірдинь.

"Всього на місці проведення робіт сконцентровано угруповання сил, в яку входять 16 одиниць пожежної та спеціальної техніки, а також 38 осіб", - додали в ДСНС.

Крім цього, для відновлення роботи спеціальних насосів Державного підприємства "ЧЕРКАССИТОРФ" на місці працюють робочі групи "Обленерго". По завершенню робіт, для змочування торфополів з'явиться можливість підняти в меліоративних каналах рівень води.

altaltaltalt

Нагадаємо, в Україні за тиждень на пожежах загинули 15 осіб.