ua en ru

Черкаський "Фотоприлад" включено до програми держзамовлення на 2015 рік, - Порошенко

Продукція Черкаського науково-виробничого комплексу "Фотоприлад" включена у програму державного замовлення на 2015 рік. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив у Черкасах, де він перебуває з робочою поїздкою, передає прес-служба глави держави.

"За моїм наполяганням "Фотоприлад" був включений у державне оборонне замовлення на 2015 рік. Це означає, що ми будемо займатися тим, щоб це підприємство діяло", - зазначив Пезидентом під час огляду заводу в Черкасах.

За словами Порошенка, це підприємство може виготовляти прилади нічного бачення і тепловізори, які за характеристиками не гірше закордонних, але коштують значно дешевше. Він висловив переконання, що немає необхідності купувати високоточне оптичне обладнання за кордоном, оскільки українські підприємства здатні забезпечити його виробництво.

Генеральний директор - головний конструктор "Фотоприлад" Валентин Гордієнко зазначив, що державне замовлення дозволить завантажити потужності заводу, оскільки раніше були розірвані контракти з Росією. Президент і директор заводу обговорили питання виготовлення необхідного оптичного устаткування і прицілів для потреб військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції (АТО).

При цьому директор "Фотоприлад" ознайомив Президента з виробничими потужностями та продукцією заводу. Зокрема, главі держави було продемонстровано приціл для танків "Булат" і "Оплот", прицільні комплекси для вертольотів, приціли для зброї і об'єктиви.

Черкаський науково-виробничий комплекс "Фотоприлад" заснований в 1962 році. На підприємстві працює 850 працівників.

Як повідомлялося, напередодні Президент України Петро Порошенко доручив найближчим часом розробити і сформувати уточнення до державного замовлення для ДК "Укроборонпром".