ua en ru

Черкаська ОДА вимагає скасувати реєстрацію релігійної секти, яка займається сатанізмом

Черкаська обласна державна адміністрація подала позов в окружний адміністративний суд про скасування державної реєстрації релігійної громади "Божичі", яка займається сатанізмом.

Черкаська обласна державна адміністрація подала позов в окружний адміністративний суд про скасування державної реєстрації релігійної громади "Божичі", яка займається сатанізмом. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

У прес-службі розповіли, що громада була зареєстрована 21 травня 2014 р. в с. Пастирське Смілянського району в кількості 12 чоловік.

У статутних документах віруючі позиціонували себе як прихильники давньослов'янської релігії, традиційної для українських предків. Зате на практиці глава громади Сергій Небога публічно визнав себе сатанистом.

"Незважаючи на це, обласна державна адміністрація звернулася з заявою в управління СБУ в Черкаській області перевірити діяльність організації на відповідність вимогам законодавства "Про свободу совісті". Зараз вже встановлено факт внесення суспільством свідомо неправдивих відомостей у документи про реєстрацію статуту, що стало підставою для порушення кримінальної справи", - зазначили в ОДА.