ua en ru

У Черкасах правоохоронці затримали на хабарі митного брокера

У Черкасах правоохоронці затримали на хабарі митного брокера Фото: прокуратура

Зловмисник вимагав хабар за безперешкодне розмитнення автомобіля

У Черкасах сьогодні, 8 лютого 2017 року, правоохоронці затримали на хабарі митного брокера, який вимагав хабар за безперешкодне розмитнення автомобіля. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, правоохоронці викрили схему отримання неправомірної вигоди за проведення безперешкодного розмитнення транспортних засобів, ввезених на територію України з-за кордону, фізичним особам за заниженою митною вартістю.

"Під час одержання неправомірної вигоди в сумі 12 тис грн правоохоронцями затримано митного брокера за безперешкодне розмитнення та зменшення митної вартості автомобіля "Ауді А1", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що дії зловмисника кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення особі про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Києва затримала на хабарі чиновницю департаменту земельних ресурсів КМДА.