ua en ru

Через систему електронного адміністрування вже пройшло 280 млрд грн ПДВ, - Насиров

Через систему електронного адміністрування вже пройшло 280 млрд грн ПДВ, - Насиров Фото: Роман Насиров

За словами голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насирова, з 1 лютого 2015 р. через систему електронного адміністрування ПДВ було зареєстровано 83 млн податкових накладних 180 тис. платників. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Податковий кодекс та ПДВ: нові зміни і правки".

"На 1 липня через систему "прокручено" 280 млрд грн ПДВ. У березні-квітні сплачено на ПДВ-рахунки в Держказначействі понад 19 млрд грн, у травні - близько 8,5 млрд грн", - повідомив він, звітуючи перед членами податкового комітету Верховної Ради.

Автор статті нагадує, що головним завданням електронного адміністрування ПДВ вважається ліквідація можливості формування фіктивного податку. "Але в ДФС і Мінфіні замовчують, який обсяг ПДВ вдалося "обілити" контролюючим органам", - наголошується в матеріалі.

У свою чергу, глава податкового комітету Ніна Южаніна ("Блок Петра Порошенка") передбачає, що ціна питання для бюджету зараз може становити 4-6 млрд грн. "Тільки по Києву в лютому скарбниця отримала +20% ПДВ, у березні - втричі більше", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Насиров анонсував презентацію після 20 травня вдосконаленої системи електронного адміністрування.