ua en ru

Чемпіон Росії зі стрільби воював на Донбасі у складі ПВК "Вагнера", - СБУ

Чемпіон Росії зі стрільби воював на Донбасі у складі ПВК "Вагнера", - СБУ Фото: Олена Гітлянська (facebook.com/giolena11)

Наразі СБУ вживає заходи для притягнення Залічева до кримінальної відповідальності

Чемпіон Російської Федерації зі стрільби Олександр Залічев був снайпером на Донбасі у складі приватної військової компанії "Вагнера". Про це у Facebook повідомила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

"Двократний чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на сході України та у 2014 році проходив службу снайпером у військовому угрупованні "Вагнер", - написала вона.

Так, Гітлянська опублікувала лист глави СБУ Василя Грицака до міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, у якому йдеться про те, що російський спортсмен у складі приватної військової компанії "Вагнера" брав участь у боях на Донбасі.

"Одним із найманців ПВК "Вагнера" є громадянин Російської Федерації Залічев Олександр Борисович, 04.11.1984 р.н., який проходив службу на посаді снайпера снайперської групи (мав особистий номер М-0197). З аналізу відкритих джерел інформації встановлено, що Залічев є майстром спорту Росії із практичної стрільби, членом збірної команди Росії із практичної стрільби у 2014 та 2016 роках, дворазовим чемпіоном Росії в дуельній стрільбі з рушниці, тренером Федерації практичної стрільби Росії, неодноразовим учасником міжнародних змагань з цього виду спорту", - йдеться у листі.

Як зазначається, участь громадянина РФ у діяльності незаконних збройних формувань на сході України є кримінальним злочином відповідно до законодавства України, Російської Федерації, а також згідно із Міжнародною конвенцією про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців.

Наразі СБУ вживає заходи для притягнення Залічева до кримінальної відповідальності.

Двократний чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на сході ...

Опубліковано Гітлянською Оленою 2 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила понад 2 тис. найманців російської приватної військової компанії "Вагнера".