ua en ru

Чехія і Словаччина виключають прийняття біженців за квотами ЄС в 2015 році

Чехія і Словаччина виключають прийняття біженців за квотами ЄС в 2015 році Фото: мігранти

Глава МВС Чехії вважає, що система розподілу біженців не здатна функціонувати

Чехія і Словаччина в поточному році виключають можливість прийняття біженців за розподільними квотами ЄС. Про це заявили журналістам міністри внутрішніх справ обох країн Мілан Хованец і Роберт Калиняк, що приймають участь в зустрічі глав МВС країн-членів Євросоюзу, передає ТАСС.

"Наші представники в Греції та Італії доповідають, що через непідготовленість в даний час ця система не здатна функціонувати. Переміщення мігрантів неможливо, так як вони не пройшли процес реєстрації", - наголосив Мілан Хованец.

Поки, за його словами, із сотень тисяч, які перебувають в Італії і Греції біженців в інші держави ЄС з системою квот були переміщені лише кілька десятків людей.

Роберт Калиняк висловив здивування підготовленим організаційним комітетом зустрічі проектом її заключних документів, згідно з якими держави-члени ЄС до 16 листопада повинні звітувати про готовність прийняти біженців з Італії та Греції.

"Підготували проект відірвані від реальності", - заявив він.

Роберт Калиняк висловив подив у зв'язку з самим проведенням цьогорічного засідання Ради міністрів внутрішніх справ ЄС.

"Це надзвичайне засідання, але нічого надзвичайного я там не прочитав", - зазначив він.

Нагадаємо, Єврокомісія повідомляла, що тільки 15 з 28 країн Євросоюзу готові прийняти біженців у рамках механізму їх розподілу за квотами.