ua en ru

Чехія з 1 січня закриває генконсульство в Донецьку

Міністр закордонних справ Чеської Республіки прийняв рішення про анулювання з 1 січня 2015 р. генерального консульства Чехії в Донецьку. Про це повідомили у прес-службі посольства Чехії в Києві.

"Консульська діяльність генерального консульства (Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська області; місто Севастополь; Автономна республіка Крим), яке закривається, переходить до Посольство Чеської Республіки в Києві", - йдеться в повідомленні.

В даний час працюють почесні консульства Чеської Республіки у Харкові та Дніпропетровську, які, однак, не видають запасних проїзних документів громадянам Чеської Республіки та віз українським громадянам.

Із заявами про видачу нового паспорта, завірення документів та іншими консульськими питаннями чеські громадяни можуть звертатися до найближчого чеського дипломатичного представництва, яким є посольство в Києві. Українські громадяни із зазначених територіальних одиниць із заявами на чеську візу також можуть звертатися до посольства Чехії у столиці України.

Нагадаємо, у вересні МЗС України назвало захоплення генконсульств Чехії і Польщі в Донецьку грубим порушенням міжнародного права.