ua en ru

Чехія відмовила Андрію Шкілю в політичному притулку, - ЗМІ

Чехія відмовила в політичному притулку колишньому народному депутату України від «Батьківщини» Андрію Шкілю. Про це повідомляє газета «Взгляд», посилаючись на свої джерела в «Батьківщині». За інформацією видання, рішення про відмову надати Шкілю політичний притулок прийнято кілька днів тому.

«Сам Шкіль на зв'язок не виходить. Його телефони вимкнені. На своїй сторінці в Facebook він написав: «Ну що ж знову збираюся в дорогу ... Подивимся як буде... куди мене цей довгий шлях заведе»», - пише видання.

Нагадаємо, Андрій Шкіль на виборах до Верховної Ради VII скликання перебував у виборчому списку об'єднаної опозиції «Батьківщина» під №87. Але за підсумками виборів «Батьківщина» змогла завести за списком лише 62 народних депутатів.

У середині грудня 2012 р. Шкіль виїхав з України до Чехії, де збирався отримати політичний притулок. Він стверджував, що проти нього готується політичне переслідування і він боїться арешту. Нібито, справу проти нього про організацію масових заворушень 9 березня 2001 р. біля Адміністрації Президента під час акції «Україна без Кучми» до цих пір не закрита, нагадала газета «Взгляд».

У 2001 р. Шкіль був лідером УНА-УНСО і членом ради акції «Україна без Кучми». Після акції він був заарештований і провів рік під арештом у слідчих ізоляторах СБУ і МВС. Однак вийшов на свободу завдяки обранню до парламенту за списками партії «Батьківщина».