ua en ru

У Чехії стартують президентські вибори

У Чехії стартують президентські вибори Фото: чинний президент Мілош Земан є одним з головних претендентів (zemanmilos.cz)

Голосування на виборах президента Чехії проходитиме протягом двох днів

Сьогодні, 12 січня 2018 року, в Чехії стартує перший тур президентських виборів. На пост глави держави претендують 9 кандидатів, повідомляють європейські ЗМІ.

Голосування на виборах буде проходити протягом двох днів. У п'ятницю виборчі дільниці відкриються о 14:00 за місцевим часом і закриються о 22:00. У суботу проголосувати можна буде з 8:00 до 14:00.

Попередні підсумки голосування будуть відомі вже в суботу. Якщо один з кандидатів не набере більшість голосів, відбудеться другий тур, запланований на 26-27 січня.

Згідно з соцопитуваннями, основна боротьба розгорнеться між діючим президентом Мілошем Земаном і Іржі Драгошем. Земана підтримують, головним чином, виборці лівих поглядів, в той час як його суперники прагнуть заручитися підтримкою прихильників праволіберальних партій.

Нагадаємо, в середу, 10 січня, нижня палата парламенту Чехії так і не проголосувала за висловлення недовіри уряду меншини прем'єр-міністра країни Андрія Бабиша. Комітет по імунітету планує провести ще одне слухання у вівторок вранці, 16 січня.