ua en ru

Чечоткін повідомив подробиці ренформи ДСНС

Чечоткін повідомив подробиці ренформи ДСНС Фото: Микола Чечоткін (mns.gov.ua)

Одна з ідей реформи - створення пожежних команд в об'єднаних територіальних громадах

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін розповів про реформу відомства. Про зміни в роботі служби Чечоткін розповів в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Ми створюємо місцеві пожежні команди. До речі, до 1939 року, наприклад, у Західній Україні їх було досить багато. При Радянському Союзі їх вважали непотрібними і знищили. Так от, одна з ідей реформи - створення пожежних команд в об'єднаних територіальних громадах", - повідомив він.

За словами Чечоткіна, місцеві пожежні команди будуть утримуватися за рахунок ОТГ, але разом з тим, їх включать в загальну систему реагування.

"Ми їм надаємо методичну допомогу, їх навчаємо, якщо є можливість - можемо передати якусь техніку. Місцеві пожежні команди є практично у всіх країнах Західної Європи. Чим більше таких команд буде у нас, тим швидше зможемо їхати та рятувати", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій підготувала пропозиції щодо внесення змін у чинні нормативно-правові акти для посилення контролю за місцями з масовим перебуванням людей і підвищеним рівнем небезпеки.