ua en ru

Чаус отримав хабар в 150 тис. доларів у справі про торгівлю наркотиками

Чаус отримав хабар в 150 тис. доларів у справі про торгівлю наркотиками Фото: суддя Микола Чаус

Спочатку Чаус вимагав 100 тис. доларів, згодом сума хабаря збільшилася

Суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус отримав хабар у розмірі 150 тис. доларів у справі про торгівлю наркотиками. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані Реєстру судових рішень.

Як зазначається, обвинуваченою у справі є Світлана Сасевич, яку 9 серпня суддя Чаус визнав винною за ст. ч. 1 ст. 311, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 321, ч. 4 ст. 321, ч. 1 ст. 307 КК України.

У судовій ухвалі повідомляється, що у 2013 році Сасевич купувала і продавала димедрол, трамадол, зопіклон, псевдоефедрин.

Сасевич судили по статтях щодо незаконного придбання, зберігання і збуту отруйних, сильнодіючих, наркотичних речовин, що передбачає покарання строком до 10-12 років позбавлення волі. Але суддя Чаус застосував ст.69 ККУ, яка передбачає м’якше покарання, ніж передбачено законом - Сасевич засудили до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, водночас звільнивши її від відбування покарання з іспитовим строком на один рік і шість місяців.

"У поданні до Верховної Ради щодо згоди на затримання Чауса вказано, що провадження проти судді відкрито ще в березні 2016 р. Це сталося за заявою дочки обвинуваченої - Діани Поліщук. Вона повідомила, що суддя вимагає у її матері 100 тис. доларів. Пізніше суму хабаря збільшили", - йдеться у повідомленні.

За словами детективів, 9 серпня перед винесенням вироку суддя Чаус отримав 150 тис. доларів готівкою, розділив гроші на дві частини: 80 тис. доларів приховав у дволітровій банці, 70 тис. доларів залишив в автомобілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання та арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.