ua en ru

Приватні виконавці судових рішень з'являться в Україні за півроку, - Мін'юст

Приватні виконавці судових рішень з'являться в Україні за півроку, - Мін'юст Фото: Мін'юст

Судова реформа передбачає запровадження змішаної системи виконавців судових рішень

Перші приватні виконавці судових рішень з'являться в Україні через півроку після опублікування закону про внесення змін до Конституції. Про це 7 червня під час конференції "Дорожня карта відновлення кредитування в Україні" заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає кореспондент РБК-Україна.


"Перші приватні виконавці зможуть працювати після опублікування закону через 6 місяців тому, що необхідний час для прийняття підзаконних нормативних актів і розробки реєстрів і таке інше",- повідомив Шкляр, зазначивши при цьому, що приватними виконавцями зможуть стати особи з юридичною освітою та певним стажем лише після складання необхідного іспиту.

Сергій Шкляр також нагадав, що судова реформа передбачає запровадженням в Україні змішаної системи виконавців судових рішень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що підписав закон про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя і направив його на підпис президенту Петру Порошенко.