ua en ru

Частина фракції НУ-НС зрадила національно-демократичні інтереси,- Б.Тарасюк.

Частина фракції НУ-НС зрадила національно-демократичні інтереси. Про це сьогодні, 26 лютого, на прес-конференції заявив голова Народного Руху України Борис Тарасюк.

"Партія "Наша Україна", "Українська народна партія" та "За Україну!" відверто ведуть торги щодо входження у коаліцію з Партією регіонів", - заявив Б.Тарасюк.

"Ідея висунення Ющенка і Яценюка на посади можливих прем'єрів свідчить про те, що вони були технічними кандидатами Януковича, а зараз треба платити по векселях", - сказав він.

Б.Тарасюк, зазначив, що демократичні сили мають шанс об'єднатися в єдину коаліцію, не давши новообраному Президенту В.Януковичу реалізувати свої антиукраїнські плани.

"Дії окремих депутатів, які хочуть привести фракцію НУ-НС в якості молодшого партнера до Партії регіонів, а також дії особисто колишнього Президента Ющенка призвели до дискредитації національно-демократичного табору", - додав голова НРУ.

Також, на переконання Б.Тарасюка, коли голова Верховної Ради Володимир Литвин у вівторок, 2 березня, оголосить про розвал коаліції БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина під приводом відсутності підписів за коаліцію, то він порушить законодавство. Б.Тарасюк відзначив, що закон немає зворотної сили і норми нового регламенту діяльності ВР не поширюються на вже діючу коаліцію. До того ж, такий вчинок В.Литвина лідер НРУ розцінює як зраду виборців за що той понесе таку ж політичну відповідальність, як свого часу екс-спікер парламенту Олександр Мороз.