ua en ru

Частина ТСК щодо побиття журналістів проситиме ВР замінити голову комісії Курпілем, - нардеп

Провладна частина парламентської комісії з питань розслідування обставин побиття журналістів під час акцій 18 травня в Києві буде просити парламент прийняти рішення, згідно з яким головою комісії замість чинного Віталія Яреми ("Батьківщина") став народний депутат Степан Курпіль ("Батьківщина"). Про це на брифінгу заявила народний депутат Олена Бондаренко (ПР), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо виступати з вимогою вносити це на розгляд ВР зміну голови комісії за зловживання, за систематичне порушення принципу колегіальності, за те що він не чує другу частину нашої комісії.... Наша ініціатива полягає в тому, що ми буде пропонує змінити голову комісії пана Ярема на Курпіля. Який також є членом нашої ТСК", - сказала Бондаренко

При цьому Бондаренко звинуватила Ярему в тому, що при голосуванні за розгляд звіту на розгляд парламенту необхідно було набрати 4+1 голос від складу комісії, але за таке рішення проголосувало лише 4 депутати, при цьому голова комісії вважає це рішення прийнятим.

Також Бондаренко зазначила, що при складанні попереднього звіту ТСК, не надійшли відповіді на запити комісії з правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше суд переніс судове засідання за обвинуваченням Титушко в нападі на журналістів на 10 липня.