ua en ru

CБУ затримала активіста Антимайдану, причетного до заворушень в Одесі 2 травня

Служба безпеки України (СБУ) встановила і затримала активіста "Антимайдану", одного з учасників заворушень 2 травня в Одесі, які призвели до численних жертв серед людей. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Громадянин України "С", 1956 р.н., дав свідчення, що брав участь у подіях біля Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси на стороні антиукраїнських сил. Зловмисник проводив антиукраїнську агітацію серед громадян, підбурював їх чинити опір правоохоронним органам, бити мирних громадян.

"Під час обшуку у квартирі затриманого співробітники СБУ вилучили мисливську зброю "Форт-201", боєприпаси до автомата Калашникова 5,45 мм, карабін СКС, пневматичний пістолет і патрони до них. Також у зловмисника виявлені інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, електронні схеми і комплектуючі, які використовують як електронні детонатори і для дистанційного підриву СВУ, екземпляри агітаційної газети "Новоросія", - йдеться в повідомленні.

В рамках розпочатого кримінального провадження тривають оперативно-слідчі дії.

Як стало відомо 25 вересня, Головне слідче управління МВС України завершило досудове розслідування за фактами масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 р.

Нагадаємо, в Одесі 2 травня 2014 р. в ході зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами загинули понад 40 осіб.