ua en ru

CAS скасував рішення МОК про довічне відсторонення 28 росіян від Олімпіад

CAS скасував рішення МОК про довічне відсторонення 28 росіян від Олімпіад Фото: результати виправданих спортсменів відновлені (wada-ama.org)

Також суд частково задовольнив апеляції 11 спортсменів РФ

Спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляції 28 російських спортсменів, анулювавши їх довічне відсторонення від участі в Олімпіадах за порушення антидопінгових правил на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Про це повідомляється в прес-релізі CAS.

Результати виправданих 28 російських спортсменів, показані на Олімпіаді-2014 в Сочі, відновлені.

Також CAS частково задовольнив 11 апеляцій. Суд підтвердив, що дані спортсмени були визнані винними в порушенні антидопінгових правил, але суд замінив їм довічне відсторонення від Олімпійських ігор на відсторонення тільки від Ігор-2018 в Пхенчхані.

Раніше МОК визнав 43 російських спортсменів, які брали участь в Іграх в Сочі, винними в порушенні антидопінгових правил, анулював їх результати з Олімпіади-2014 і довічно усунув від участі в Іграх. Росія втратила 13 нагород Олімпіади в Сочі і втратила перше місце в медальному заліку.

Рішення було прийнято за результатами роботи комісії МОК під керівництвом Дениса Освальда, що займалася перевіркою допінг-проб росіян з домашніх Ігор.

Нагадаємо, для спортсменів, яких МОК не допустив до зимової Олімпіади в Пхенчхані, в Росії проведуть окремі змагання.