ua en ru

Колишній співробітник "Брокбізнесбанку" отримав п'ять років умовно за розорення фінустанови

Колишній співробітник "Брокбізнесбанку" отримав п'ять років умовно за розорення фінустанови Фото: "Брокбізнесбанк"

Юрій Виноград визнав провину за участь у незаконному виведенні 1,44 млрд гривень з банку

Колишній заступник директора Департаменту інвестиційної діяльності АТ "Брокбізнесбанк" Юрій Виноград був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно. Про це повідомляють "Наші гроші", посилаючись на вирок Подільського райсуду Києва від 9 січня 2018 року.

Наголошується, що суд затвердив угоду Винограда з заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком про визнання винуватості.

У свою чергу, Виноград визнав себе винним в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича. Йдеться про участь в окремому структурному підрозділі Сергія Курченко, заволодінні чужим майном і приховуванні важливих документів. Виноград також визнав, що взяв безпосередню участь в незаконному виведенні 1,44 млрд гривень з "Брокбізнесбанку" січня 2014 року шляхом видачі кредитів фіктивним фірмам, підконтрольним Курченко.

"Згідно з укладеною із Столярчуком угодою, Виноград відшкодував державі 5 тис. гривень та отримав 5 років умовно. Це покарання є м'яким нижчої межі щодо інкримінованих Виноградову злочинів. Також йому не призначено додаткові покарання (заборона займати певні посади або займатися певною діяльністю та конфіскація майна)", - йдеться в повідомленні.

Тим не менш, у вироку зазначено, що "Виноград надав свідчення, що викривають членів злочинної організації і мають доказове значення для встановлення обставин у висновку 1,44 млрд гривень з "Брокбізнесбанку" та інших злочинів, скоєних зазначеною організацією".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва не передав майно медіа-холдингу UMH group, який належить утікачу бізнесменові часів екс-президента Віктора Януковича Сергію Курченко, Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.