ua en ru

Колишній райпрокурор в Черкаській обл. засуджений до 7 років ув’язнення за хабар у 70 тис. дол

Набув чинності вирок Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, яким колишнього прокурора Шполянського району Черкаської області визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 368 ч.3, 190 ч.1, 27 ч. 4, 369 ч.1 Кримінального кодексу України (одержання хабара, шахрайство та підбурювання до дачі хабара). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Засуджений, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, діючи умисно, з корисливих мотивів, протягом липня 2010 р. одержав хабар у розмірі 70 тис. дол. за виконання дій з використанням наданої йому влади та службового становища. Зокрема, колишній прокурор з метою особистого незаконного збагачення вимагав та отримав від громадянина хабар у розмірі 70 тис. дол. США за поновлення майнових питань останнього", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура повідомила, що підсудний отримав покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, крім того все майно, що є власністю засудженого, було конфісковано в дохід держави.

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва затримала помічника судді Апеляційного суду Київської області за хабарництво.