ua en ru

Колишній прем'єр Італії Ренці пішов з посади лідера правлячої партії

Колишній прем'єр Італії Ренці пішов з посади лідера правлячої партії Фото: Маттео Ренці пішов з посади лідера правлячої партії через зростаючу критику його політики

На рішенні Маттео Ренці позначилося проведення конституційного референдуму 4 грудня

Колишній прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці пішов з посади секретаря правлячої Демократичної партії. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами Ренці, він подав у відставку, визнаючи, що на його рішенні позначилося проведення конституційного референдуму 4 грудня.

"Я відчуваю відповідальність за поразку, було до і після. Референдум був ударом для всієї країни, починаючи з економічної системи, і тепер ми повинні знову повернути машину на дорогу", - сказав Ренці.

Як нагадує видання, на референдумі італійцям пропонувалося провести конституційну реформу і змінити структуру виконавчої і законодавчої влади. Більшість тих, хто проголосував ініціативу не підтримали. Після референдуму Ренці повернувся на пост лідера партії і останнім часом критика його політики посилилася.

Крім цього, Ренці засудив "шантаж" з боку меншості в Демократичній партії і внутріпартійну боротьбу. За його словами, вона є "подарунком" для опозиційної партії "Рух п'яти зірок".

Нагадаємо, новий прем'єр Італії сформував уряд країни.