ua en ru

Колишній канцлер Австрії визнав отримання виплат за лобізм для України, але не від Манафорта

Колишній канцлер Австрії визнав отримання виплат за лобізм для України, але не від Манафорта Фото: Альфред Гузенбауер (flickr.com/sozialdemokratie)

Гінзбург підтвердив лобіювання інтересів України за гроші в 2012-2013 роках

Колишній канцлер Німеччини Альфред Гузенбауер визнав отримання грошей за лобіювання зближення України з Європейським союзом у 2012-2013 роках, але не від Пола Манафорта, який представляв інтереси екс-президента України Віктора Януковича. Про це Гузенбауер заявив в інтерв'ю Presse am Sonntag.

Зокрема, Гузенбауер підтвердив, що лобіював інтереси України і назвав це "благородною справою". Крім того, він не виключив, що отримував за це гроші, однак "не пам'ятає суму", а також заявив, що гроші отримував не від Манафорта, а від компанії з США чи Британії. При цьому він підкреслив, що не мав з Манафортом ділових відносин, хоча й підтвердив, що двічі зустрічався з ним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Манафорт міг платити за лобізм інтересів Януковича екс-канцлеру Австрії. Зазначимо, американський політтехнолог є головним фігурантом розслідування про змову між командою Дональда Трампа і РФ, зокрема, через зв'язки з росіянами та роботу на екс-президента України Віктора Януковича.