ua en ru

Колишні військові ЗСУ під виглядом волонтерів займалися контрабандою товарів до ДНР

Колишні військові ЗСУ під виглядом волонтерів займалися контрабандою товарів до ДНР Фото: глава СБУ Василь Грицак

Зловмисники намагалися ввезти до ДНР 150 літрів алкогольних виробів

Два колишні військовослужбовці Збройних сил України (ЗСУ), які представилися членами однієї з громадських волонтерських організацій намагалися перевезти до так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) 150 літрів алкогольних виробів. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками у складі зведеної мобільної групи блокували у Красногорівці Мар'їнського району Донецької області канал постачання контрафактного алкоголю на територію т.зв. ДНР. Група затримала автомобіль з 150 літрами алкогольних виробів, який збирався офіційно перетнути лінію зіткнення. У салоні знаходилися два колишні військовослужбовці Збройних сил України, які представилися членами однієї з громадських волонтерських організацій", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час перевірки співробітники спецслужби встановили, що документи про належність до волонтерів є фіктивними, а алкоголь має контрафактне походження. З автомобіля також вилучена радіостанція зі сканером.

"Зі слів затриманих, поставки фальсифікованого алкоголю під прикриттям волонтерської організації на територію тимчасово окуповану терористами планувалося здійснювати регулярно", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації поставок контрафактного алкоголю до ДНР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ блокувала спробу незаконного вивезення до ДНР товарів на 1 млн гривень.