ua en ru

Колишнього мера Риму засудили до двох років в'язниці

Колишнього мера Риму засудили до двох років в'язниці Фото: Ігнасіо Марино

Ігнасіо Марино засуджений за розтрату держкоштів на особисті цілі

Колишній мер Риму Ігнасіо Марино засуджений судом до двох років ув'язнення за звинуваченням у розтраті держкоштів на особисті цілі. Про це повідомляє ANSA.

Так, мова йде про 50 обідів на загальну суму 13 тисяч євро.

Повідомляється, що в суді первинної інстанції Марино раніше був виправданий. Тепер колишній градоначальник, який назвав вирок "політичним переслідуванням", має намір оскаржити його в Касаційному суді. Він стверджує, що всі обіди носили представницький характер.

Зазначимо, Марино був обраний мером столиці у 2013 році від Демократичної партії. У 2015 році після серії скандалів, включаючи звинувачення в розтраті державних коштів, він був змушений подати у відставку. Уряд на чолі з Маттео Ренці передав місто під надзвичайне управління спеціального комісара, а в ході дострокових виборів у червні 2016 року перемогу здобула представниця опозиційного "Руху "5 зірок" Вірджинія Раджі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Риму Ігнасіо Марино подав у відставку через скандал навколо витрат з його кредитної картки.

Марино раніше відкидав звинувачення в тому, що оплачував особисті рахунки в ресторанах, використовуючи офіційні банківські рахунки.