ua en ru

БЮТБ може вийти зі складу спільної комісії з доопрацювання закону про вибори, - Томенко

Фракція БЮТБ готова вийти зі складу Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради, яка працює над створенням проекту закону про вибори народних депутатів України, якщо в найближчі два дні позиція інших членів комісії з ключових питань не змінитися. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо сьогодні-завтра в комісії принципових змін не буде, я думаю, що фракція буде завтра вранці розглядати питання про вихід із комісії, оскільки під прикриттям цієї комісії простягається законопроект, який вже давно Адміністрація Президента прийняла рішення і збирає внески за право бути кандидатом від Партії регіонів. Таке враження, що створення комісії тільки збільшило суму внеску", - сказав Томенко.
Він підкреслив, що позиція БЮТБ в роботі комісії полягає в тому, що базовим для розробки нового законопроекту повинен бути діючий закон про вибори народних депутатів, а не проект закону, який розроблено Міністерством юстиції спільно з Адміністрацією Президента.
"Базовим має бути чинний закон про вибори і до нього повинні вноситися зміни, в разі необхідності, для удосконалення. Для блоків один відсоток, для партій інший відсоток. Також я критично ставлюся до ідеї про те, що ми за змішану систему, але торгуємося для себе скільки буде округів. БЮТБ не приймав рішення підтримувати змішану систему і ми є прихильниками пропорційної системи за відкритими списками, тому я не думаю, що це великий компроміс. Я думаю, що це перебільшення журналістів, що (в роботі комісії) панує мир і спокій і законопроект буде прийнятий консенсусно", - додав Томенко.