ua en ru

БЮТБ і "Фронт змін" ведуть переговори про створення загального партійного списку для участі в парламентських виборах

Про те, що керівництво найбільш крупних партій, що входять в Комітет опору диктатурі (КОД), розглядає можливість формування єдиного виборчого списку для участі в парламентських виборах 28 жовтня 2012 року, виданню "Комерсант-Україна" повідомив перший заступник глави парламентської фракції БЮТБ Сергій Соболєв. "Найбільші партії, які представлені в Комітеті опору диктатурі, планують скласти не тільки загальний список кандидатів в депутати по мажоритарних округах, але і загальний партійний список, щоб йти до парламенту могутньою колоною", - повідомив Соболєв. При цьому називати учасників переговорів він не став.

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк підтвердив факт ведення переговорів з "Батьківщиною" щодо формування загального партійного списку. Правда, він уточнив, що це тільки один з можливих варіантів участі його партії в парламентських виборах. "Ми плануємо йти об'єднаною опозицією і розглядаємо всі формати, зокрема формат єдиного списку", - пояснив Яценюк.

Учасники переговорів вважають, що єдиний список від опозиції на виборах отримає більшу підтримку, ніж всі списки партій разом узяті. "Мій прогноз по пропорційній частині: якщо окремо "Батьківщина" отримує 90 плюс-мінус 10 депутатських мандатів, а "Фронт змін" 45 плюс-мінус 10 мандатів (з 225), то об'єднання дасть нам абсолютну більшість за партійними списками - з величезною перевагою в порівнянні з Партією регіонів", - упевнений Соболєв.

Раніше повідомлялося, що "Батьківщина", "За Україну" і "Фронт змін" сформують загальні списки кандидатів у депутати по мажоритарних округах.