ua en ru

БЮТ ініціюватиме проведення позачергової сесії ВР для прийняття бюджету на 2010 р. у випадку скасування 24 грудня постанови про повернення уряду проекту бюджету.

БЮТ ініціюватиме проведення позачергової сесії Верховної Ради України для прийняття бюджету на 2010 р. у випадку скасування 24 грудня постанови про повернення уряду проекту бюджету. Про це РБК-Україна заявив нардеп від БЮТ Сергій Соболєв.

Він повідомив, що позачергова сесія ВР може відбутися в перший тиждень після нового року.

Він нагадав, що в проекті бюджету на 2010 р. є 1 тис. 300 поправок, які затверджені Бюджетним комітетом для уряду. «Якщо ми постанову скасовуємо про повернення назад бюджету уряду, то фактично, ці 1 тис. 300 поправок будуть направлені уряду. Уряд бере ці поправки і врахувавши або не врахувавши на друге читання внесе його в зал. Тоді нам треба буде скликати позачергову сесію в будь-який час, я думаю одразу після нового року, для того, щоб був час обробити ці поправки і на один день скликати позачергову сесію і проголосувати бюджет в поточній редакції»,- зазначив він.

Нагадаємо, 20 листопада ц.р. ВР прийняла ухвалу №5000/П2 "Про направлення на доопрацювання проекту закону України про державний бюджет України на 2010 р. Проект цієї ухвали був зареєстрований у ВР 5 листопада ц.р. депутатами Олександром Пеклушенком (Партія регіонів), Аллою Александрівською (Комуністична партія України) і Павлом Жебрівським (блок "Наша Україна - Народна самооборона"). Законопроект "Про державний бюджет України на 2010 р." був зареєстрований у ВР 15 вересня ц.р. Згідно з документом, витрати бюджету затверджені в сумі 324 млрд грн, доходи - на рівні 285 млрд грн, дефіцит - 46,7 млрд грн (3,97% ВВП), прогнозований рівень інфляції на 2009 р. - 9,7%.

На думку прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, закон про держбюджет на 2010 р. і Бюджетний кодекс будуть прийняті в другій половині лютого 2010 р.