ua en ru

БЮТ звинуватив В.Януковича у невтручанні в підписання угоди між РФ та Грецією щодо Південного потоку.

Народний депутат від БЮТ Олег Ляшко звинуватив Президента України Віктора Януковича у невтручанні в підписання угоди між Російською Федерацією та Грецією щодо Південного потоку. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

"Цією угодою в України відбирають частку газу, що транспортується в Європу - 35%, а Президент собі молиться на Афоні і мовчить!" - заявив О.Ляшко.

За словами нардепа, у даній ситуації найстрашніше навіть не те, що В.Янукович здійснює приватні туристичні поїздки (про що заявляв і нардеп від БЮТ Андрій Шкіль), а те, що, перебуваючи в безпосередній близькості до місця підписання угоди між Росією і Грецією про будівництво газопроводу в обхід України, гарант навіть не намагався відстояти українські інтереси.

"Це ще гірше ніж приватний туризм за кошти держбюджету, бо мова йде про чергову здачу національних інтересів", - сказав О.Ляшко.

У свою чергу міністр енергетики опозиційного уряду Олександр Гудима також висловив обурення тим, що В.Янукович нічого не зробив для захисту інтересів країни.

О.Гудима вважає, що останні міжнародні переговори, які відбулися в Греції, продемонстрували, що Росія у питанні транспортування газу повністю нехтує потенціалом України і фактично перестала сприймати нас як незалежну країну.

"Всі розуміють, що Південний потік є абсолютно нелогічним, оскільки українська ГТС, за умови модернізації, дасть додатково 60 млрд пропускної здатності, де росіяни могли б мати частину активів при добудові трубопроводу Богородчани-Ужгород. Але Росія має свою стратегію, а Янукович є її провідником і виконавцем в Україні", - наголосив О.Гудима.

Він також висловив обурення тим, що свою поїздку у Грецію Янукович вважає успіхом.