ua en ru

БЮТБ: Лист Міноборони РФ до Кабміну про борги ЄЕСУ не є легітимним через порушення дипломатичної переписки

Лист Міністерства оборони Російської Федерації до Кабінету Міністрів України з проханням повернути борги корпорації ЄЕСУ, яку очолювала Юлія Тимошенко, не є легітимним через порушення правил дипломатичної переписки. Про це в ефірі "5 каналу" заявив член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, член парламентської фракції БЮТБ Сергій Пашинський.

"Міністр оборони Російської Федерації навіть права не має звертатись до прем'єр-міністра України. Тому що міністр оборони Росії не є суб'єктом міжнародного права на відміну від прем'єр-міністра України", - зазначив нардеп.

Пашинський назвав лист гуманітарною допомогою противникам Тимошенко та звинуватив міністра оборони РФ з співпраці з нинішньою українською владою.

"Це гуманітарна допомога Богословській і тим, хто за нею стоїть. Це все почалось зі створення парламентської слідчої комісії на чолі з пані Богословською, яка почала розкручувати цю тему", - вважає Пашинський.

Він зазначив, що БЮТ-Б буде з'ясовувати, як цей лист взагалі потрапив до Кабміну, адже існують усталені міжнародні правила подібної переписки, а міністр оборони Росії не є суб'єктом міжнародного права. Тому Пашинський вже подав офіційне звернення до Кабміну та звернеться до міністра оборони РФ.

"Я офіційно, як народний депутат, дав звернення - яким чином цей лист взагалі потрапив в Кабінет міністрів України. Адже в контактах між урядами, між державами є своя процедура - це дипломатична пошта, урядова пошта. Я не отримав відповіді. Я звернусь до міністра оборони Російської Федерації, хоча він має право мені не відповідати, на відміну від Азарова. Отже це не більше як PR-хід", - заявив Пашинський.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями ЗМІ, 10 червня міністр оборони Росії Анатолій Сердюков направив лист Азарову, в якому Міністерство оборони Росії просить погасити борг корпорації ЄЕСУ в сумі 405,5 млн дол. Азаров заперечив можливість повернення Росії боргів ЄЕСУ. Вчора Тимошенко заявила, що в України немає фінансових зобов'язань перед РФ за боргами корпорації ЄЕСУ.