ua en ru

Бюджетна децентралізація дозволила наповнити місцеві бюджети, - нардеп

Внаслідок децентралізації, яка є концепцією бюджетної політики уряду Арсенія Яценюка, місцеві бюджети отримали додаткові кошти. Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член комітету з питань бюджету Павло Унгурян.

"Сьогодні переважна більшість великих, середніх та малих населених пунктів у свою дохідну частину отримали додаткові серйозні ресурси", - сказав він.

"Наприклад, місто Южне Одеської області додатково отримало 55 млн грн, Одеса отримала 1,1 млрд грн до міського бюджету", - сказав представник "Народного фронту".

Він підкреслив, що це дуже серйозна підтримка для місцевої громади.
Унгурян також зазначив, що 80% екологічного податку і додатковий 5-тивідсотковий акциз залишаються в місцевих бюджетах.

"Є питання адміністрування певних податків, а також швидкого та поетапного виділення освітньої та медичної субвенцій для місцевого казначейства", - сказав він.

"Необхідно дійти згоди щодо перерозподілу всередині району коштів між населеними пунктами, які збираються за рахунок додаткового акцизу, щоб ті населені пункти, які знаходяться на трасах та автодорогах і мають на своїй території автозаправні станції, магазини, готелі - могли ділитися з населеними пунктами, які не мають цієї дохідної частини", - сказав нардеп.

Він також закликав народних депутатів у п'ятницю, під час години запитань до уряду, разом з Кабінетом міністрів проаналізувати всі позитивні сторони дохідної частини бюджету.

"Там, де потрібно скорегувати, допомогти - ми це швидко зробимо", - резюмував представник "Народного фронту".