ua en ru

В бюджеті Києва на 2018 рік збільшено фінансування сфер освіти та охорони здоров’я, - Кличко

В бюджеті Києва на 2018 рік збільшено фінансування сфер освіти та охорони здоров’я, - Кличко Фото: Віталій Кличко (kiev.klichko.org)

Зокрема, видатки на освітні цілі складатимуть 13,6 млрд гривень

В проекті бюджету Києва на 2018 рік значно збільшені видатки на сфери освіти та охорони здоров’я. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко перед розглядом проекту бюджету столиці на 2018 рік в Київраді, повідомляє прес-служба Кличка.

"Розуміючи, що інвестувати треба в майбутнє, ми знову значно збільшили фінансування на освіту та виховання наших дітей. Це - і кошти школам та садкам, і нові спортмайданчики та шкільні стадіони, і надбавки педагогам, багато іншого”, - сказав Кличко.

За словами мера, видатки на освітні цілі, за проектом бюджету, складатимуть 13,6 млрд гривень. При цьому на охорону здоров’я передбачили 9,2 млрд гривень, а на соціальний захист - 8,6 млрд гривень.

Крім того, Кличко додав, що цього року у Києві відкрили 10 новозбудованих та відреконструйованих дитсадків та 3 нових школи на понад 1700 учнів. Кличко також підкреслив, що це найкращий показник за останніх 12 років в столиці і в Україні.

“Ми і надалі плануємо будувати і вводити в експлуатацію нові навчальні заклади, щоб наші діти отримували знання в комфортних умовах і за сучасними технологіями”, - заявив він.