ua en ru

В бюджеті на 2018 рік буде закладено збільшення зарплат вчителям на 25%, - Гройсман

В бюджеті на 2018 рік буде закладено збільшення зарплат вчителям на 25%, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін започатковує програми модернізації навчання

В бюджеті на 2018 рік буде закладено збільшення зарплат вчителям на 25%. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час перевірки роботи Центру надання адмінпослуг в Києві, повідомляє "Урядовий портал".

"Ми маємо забезпечити подальше підвищення зарплати українським вчителям. Тому в бюджеті на наступний рік буде чергове підвищення - в рамках 25%. Це те, за що ми маємо боротися", - сказав Гройсман.

Крім того, за словами Гройсмана, Кабмін започатковує програми модернізації навчання.

Також Гройсман прокоментував ініціативу Міністерства фінансів України щодо зменшення кількості студентів, які мають право на отримання стипендій.

"Ніхто нічого не буде зменшувати. Політику в освіті формує Міністерство освіти та науки України. Я зацікавлений в тому, аби ми платили стипендії студентам, які мають успіхи в навчанні. Україні потрібні молоді освічені люди. Ми будемо інвестувати в освіту, і я на цьому наголошую. Це один із найважливіших пріоритетів роботи уряду", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман виступив за скасування обов'язку вчителів вести облік дітей шкільного віку.