ua en ru

Яценюк: в 2016 році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 млрд гривень

Яценюк: в 2016 році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 млрд гривень Фото: Арсеній Яценюк

Ряд функцій передано на місця

В наступному році Кабінет Міністрів України виділить близько 6 млрд. грн. на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти, у тому числі 1 млрд грн. на 159 об'єднаних територіальних громад. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, посилаючись на заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка сьогодні в 10 хвилинах".

"Це ті кошти, які підуть на школи, лікарні, об'єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок і соціальне забезпечення громадян. Ці кошти повинні бути прозоро, чесно і відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад", - зазначив прем'єр-міністр.

"Новообрані місцеві ради, на жаль, почали свою роботу не з економічних і соціальних рішень, а з політичних. Напевно, так легше. Але вважаю, що в першу чергу відповідальність органів місцевої влади - це дороги, школи, лікарні, інфраструктура, соціальне забезпечення, а не втягування місцевих громад в політику", - підкреслив Яценюк.

Для того, щоб місцеві органи влади мали можливість виконувати свої повноваження, у поточному році Кабмін розробив пакет законодавства щодо децентралізації.

"Завдяки цьому доходи місцевих громад зросли на 40%. Ми передали ряд функцій на місця, в тому числі і функції з реєстрації бізнесу, нерухомості, створення Центрів надання адміністративних послуг", - сказав глава уряду.

Він також повідомив, що додатково в бюджеті виділено півтора млрд.
грн. на інвестиційні проекти як центрального, так і місцевого рівня.

"На наступний рік ми продовжимо цю політику. В наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень", - підкреслив він.
Нагадаємо, .