ua en ru

У бюджеті-2016 передбачено 42 млн гривень на поповнення фондів бібліотек

У бюджеті-2016 передбачено 42 млн гривень на поповнення фондів бібліотек Фото: ВРУ

Гроші будуть направлені на закупівлю україномовних книжок для публічних бібліотек

У державному бюджеті України на 2016 рік, прийнятому 25 грудня Верховною Радою України, передбачено виділення 42 млн гривень на наповнення фондів публічних бібліотек україномовними книгами. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства культури.

"Я вдячний парламенту і окремим депутатам за підтримку наших бібліотек української книги. У 2016 році ми будемо мати на 42 млн гривень більше на придбання книжок українською мовою. У цьому році Міністерство вже розпочало реформування процедури закупівлі україномовних книг для осучаснення бібліотечних фондів і ми будемо це продовжувати в наступному році. Я хочу підкреслити - які саме книги, скільки і як вони будуть розподілені між публічними бібліотеками, вирішуватимуть самі бібліотекарі за результатами відкритого і максимально прозорого голосування", - зазначив Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

Зазначимо, цього року було відновлено бюджетне фінансування на придбання книг українською мовою для бібліотек у розмірі 9 млн гривень. При цьому бібліотеки, враховуючи потреби читачів, самостійно вибирали, які книжки будуть закуповуватися.

Нагадаємо, 25 грудня о 4:04, Верховна Рада прийняла державний бюджет України на 2016 рік.