ua en ru

Бюджет на охорону здоров'я в 2016 скоротиться на 5%

Бюджет на охорону здоров'я в 2016 скоротиться на 5% Фото: Ігор Перегінець

У держбюджеті передбачається зменшення регіональних субвенцій у сфері охорони здоров'я

Бюджет системи охорони здоров'я на 2016 рік буде скорочено на 2,5 млрд гривень або 5%. Про це в ході брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, передає кореспондент "РБК-Україна".

"На 2016 рік, якщо порівняти з 2015 роком, загальний бюджет системи охорони здоров'я фактично скоротився на 2,5 млрд гривень виключно за рахунок зменшення регіональних субвенцій",- розповів Перегінець і додав, що це означає скорочення бюджету охорони здоров'я у порівнянні з минулим роком на 5 відсотків.

Він запевнив, що зменшення бюджету в жодному разі не вплине на якість надання послуг. За словами Перегінця, зберегти якість медичних послуг дозволить скорочення ліжко-місць, яке заплановано в наступному році.

"За рахунок чого ми скоригуємо зменшення бюджету? Власне, рішення про зменшення ліжко-місць було продиктовано тим, щоб скорегувати зменшення субвенцій в регіонах. Регіони, зменшуючи кількість ліжко-місць, зберігають послуги такими, якими вони були",- додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує передбачити витрати на Міністерство оборони в розмірі 46,9 млрд гривень в 2016 році, що на 16,5% більше ніж у 2015 році.