ua en ru

Бюджет Державної прикордонної служби України збільшено на 25%

Бюджет Державної прикордонної служби України збільшено на 25% Фото: співробітники прикордонної служби України (facebook.com/DPSUkraine)

Наразі йдеться про 9 мільярдів гривень

Бюджет Державної прикордонної служби України (ДПСУ) на поточний рік збільшено на 25%. Про це заявив під час інтерв’ю в ефірі 5-го каналу голова ДПСУ Петро Цигикал, передає прес-центр відомства.

"На сьогодні це 9 мільярдів гривень. Ми сподіваємося, що зможемо збільшити кількість підрозділів на державному кордоні, які стануть ще більш ефективними", - повідомив Цигикал.

Крім цього, він зазначив, що у відомстві активно працюють над внесенням змін до держбюджету щодо виділення ДПСУ додатково 1,2 млрд грн. Ці кошти необхідні для підвищення грошового забезпечення тих, хто безпосередньо охороняє кордон, реорганізації спеціальних, оперативних і бойових підрозділів, підвищення укомплектованості персоналом та облаштування кордону з урахуванням реформування моделі його охорони.

Нагадаємо, у січні ДПСУ повідомляла, що в Україні 157 пунктів пропуску обладнані засобами для зчитування інформації з біометричних документів, а 126 пунктів пропуску підключені до баз даних Інтерполу.